Van Eeghenlaan Amsterdam

Locatie: Amsterdam
Opdrachtgever: particulier
Huidige fase: gereed
Projectgrootte: –
Bijzonderheden: uitbreiding woning

De werkzaamheden aan het huis in de Van Eeghenlaan – ontworpen door architect A. Lubbers – betroffen de restauratie en verbouw van het interieur van de bovenste drie verdiepingen en een gedeelte van de bel-etage van het pand. Op de eerste verdieping werd een indrukwekkende en-suitedeur aangebracht om de woonkamer in tweeën te kunnen delen. Er werd eveneens een serre aangebracht op het bestaande balkon.
De tweede verdieping werd opnieuw ingedeeld. Zowel de badkamer als één slaapkamer konden worden vergroot, door een slaapkamer te laten vervallen. Een zijkamertje werd opgeofferd ten behoeve van een toilet. Bijkomend voordeel was de lichttoetreding op de overloop door het vrijgekomen raam aan de achterkant.

Door de derde verdieping efficiënter in te delen werd het mogelijk hier een extra slaapkamer te creëren. De huidige trap werd, in dezelfde stijl als bestaand, doorgetrokken naar de nieuwe dakopbouw. De dakopbouw is tevens de toegang tot het terras.