Eemnesserweg Baarn

Locatie: Baarn
Opdrachtgever: particulier
Huidige fase: gereed
Projectgrootte: 1,5 miljoen
Bijzonderheden: –

Visie
‘Villa Evergreen’ vormt samen met ‘Villa Dennenhorst’ een dubbele villa. De panden werden in 1875 gebouwd naar het ontwerp van de bekende Amsterdamse architect A.J. van Gendt. Het resultaat is een châlet-achtig huis in eclectische stijl met neogotische details. In de loop der jaren is een groot aantal aanpassingen gedaan aan de woning. De detonerende aanpassingen aan de binnen- en buitenzijde van het pand zijn vervangen door elementen in de oorspronkelijke vorm of vormgeving.

Aan het exterieur is de veranda gereconstrueerd, net als de oorspronkelijke roedeverdeling in de ramen. De plannen omvatten ook het herstel van de oorspronkelijke kleurstelling. Omdat de buren de bestaande kleurstelling wilden handhaven, werd dit plan niet doorgezet.
In het interieur zijn allerhande wijzigingen uit de jaren ’70 verwijderd en zijn oude stucplafonds hersteld, paneeldeuren herplaatst, en zijn nieuwe ontwerpen voor keukens en badkamers geheel in stijl ontworpen en uitgevoerd.

 

Er zijn opnieuw wandbespanningen aangebracht en lijstwerk, ensuite deuren, (marmeren) vloeren en dergelijke zijn hersteld. Om het woonhuis te laten voldoen aan de hedendaagse maatstaven van comfort, is dubbelglas toegepast. Dit dubbel glas is aan de buitenzijde voorzien van mondgeblazen glas – een unicum in Nederland. De badkamers en keuken zijn opnieuw ingericht en voorzien van garnituur in stijl.
Het resultaat: een historisch pand, waar rekening is gehouden met de hedendaagse maatstaven en met het uitgebreide wensenpakket van de opdrachtgever.

Geef een reactie